nieuws

Katendrecht wint Gulden Feniks

woningbouw

Katendrecht wint Gulden Feniks

De transformatie van het Rotterdamse schiereiland Katendrecht is beloond met de Gulden Feniks in de categorie Gebiedstransformatie.

Door een ‘buitengewone intelligente en integrale aanpak’ is ‘een sociaal zwak gebied veranderd in een omgeving voor eigenzinnige bewoners, jonge gezinnen, sociale stijgers, ondernemers en bedrijven’, aldus de jury.

De jury reikte tijdens de Provada ook prijzen uit voor de minutieuze renovatie van twee portiekflats aan de Charlotte de Bourbonstraat in Amsterdam (categorie renovatie) en de verbouwing van de voormalige Rijkspostspaarbank (RPS) tot Amsterdams Conservatorium Hotel (categorie transformatie). In totaal waren er tachtig inzendingen.

Lees meer over de Gulden Feniks

Lees meer over de Provada

Reageer op dit artikel