nieuws

Bouw in Ierland zakt verder weg

woningbouw Premium

Bouw in Ierland zakt verder weg

De bouwproductie in Ierland is in het eerste kwartaal weer een kleine 7 procent lager uitgekomen dan in de voorafgaande drie maanden. Vergeleken bij een jaar eerder komt de daling op ruim 11 procent.

Vooral niet-woningbouw en de civieltechnische sector krijgen nog altijd zware klappen met dalingen van respectievelijk 15,5 en 8 procent op kwartaalbasis. In de woningbouw bleef de terugloop beperkt tot 3 procent maar die sector is de laatste jaren al min of meer tot stilstand gekomen. Door die verdere krimp ligt de hele Ierse bouw nog maar op net 20 procent van het niveau van 2005. Bij de woningbouw is het productieniveau echter gedaald tot nog net 10 procent van dat van voor de crisis.

Reageer op dit artikel