nieuws

Banken dwingen aanpak achterstallig onderhoud af

woningbouw

Banken dwingen aanpak achterstallig onderhoud af

Het drama van de verloedering van appartementengebouwen als gevolg van niet actieve verenigingen van eigenaren (VvE’en) krijgt een nieuwe wending. Verkoop van woningen is onmogelijk omdat banken een hypotheek weigeren wanneer de VvE niet actief blijkt.

De Vereniging Eigen Huis ontdekte dit nieuwe bankenbeleid door een uitgebreid onderzoek naar VvE’en en geldverstrekkers. Het is slecht nieuws voor degenen die daardoor hun appartement direct incourant zien worden.

Het goede nieuws is dat appartementeneigenaren nu wel aan de slag móeten met hun verenigingen. Zij hebben geen andere keus dan hun slapende VvE’en, vooral in de grote steden een omvangrijk fenomeen, tot leven te brengen. Noch wettelijke verplichtingen, noch de jarenlange campagnes van gemeenten en de club van eigenarenverenigingen VvE Belang, hebben eerder een eind kunnen maken aan dit probleem.

Lees morgen het hele artikel in Dagblad Cobouw

Reageer op dit artikel