nieuws

Weer 35 jaar mee na renovatie

woningbouw

Weer 35 jaar mee na renovatie

Drie typische Groosmanflats in de Apeldoornse Gentiaanbuurt moeten na een stevige renovatie weer 35 jaar mee kunnen.

Ze hadden eigenlijk al lang klaar moeten zijn. Eind vorig jaar zou Nijhuis Bouw de kopgevels van de Gentiaanflat isoleren en opnieuw opmetselen, toen een groep vleermuizen werd ontdekt in de spouw. Herhuisvesting van de dieren die middenin de paartijd zaten, leverde een half jaar tijdverlies op.

Maar met een paar weken hoopt Nijhuis de bouwplaats definitief te ontruimen. De aannemer is dan zeker drie jaar bezig geweest met het verbouwen van drie flats. Nog afgezien van de voorbereidingstijd, want ook toen liep de aannemer al intensief mee. De betrokkenheid van Nijhuis Bouw dateert overigens van nog van veel eerder. De aannemer zette de flats eind jaren ’60 ook neer voor de corporatie in haar befaamde tunnelgietbouwsysteem.

Lees morgen het hele artikel in Dagblad Cobouw

Reageer op dit artikel