nieuws

Voorgenomen btw-verhoging veroorzaakt nu al problemen

woningbouw

Voorgenomen btw-verhoging veroorzaakt nu al problemen

De voorgenomen btw-verhoging veroorzaakt nu al onrust onder kopers van nieuwbouwwoningen, signaleren Bouwend Nederland, Neprom en NVB.

Mensen die recent een nieuwbouwwoning kochten, wacht een onaangename verrassing. De btw-verhoging moet ingaan op 1 oktober. Voor de betalingstermijnen die daarna moeten worden voldaan, geldt het hogere tarief. De brancheorganisaties bepleiten met klem een overgangsregeling om kopers die voor het oude tarief hebben getekend, te ontzien.

Ook zien de partijen tekenen dat de verkoop en bouw van nieuwe woningen door de btw-verhoging opnieuw een zware klap krijgt. De verkoop van gemiddeld bijna 4000 nieuwe woningen per maand voor de crisis is al gekelderd naar 1000.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels