nieuws

Vervormd beeld huizenprijs Eindhoven

woningbouw

Vervormd beeld huizenprijs Eindhoven

Verkoop van corporatiewoningen en relatief dure huizen vervormen het beeld van de woningprijsontwikkeling in Eindhoven.

Vorige week bracht de Atlas voor Gemeenten de lichtstad niet al te florissant voor het voetlicht. Nergens anders in Nederland waren huizenprijzen zo sterk gedaald als binnen hun gemeentegrenzen. “Natuurlijk zijn de huizenprijzen hier gedaald, maar niet zoveel sterker dan in de rest van Nederland”, reageert een woordvoerder van de gemeente. Hij kan het wel uitleggen: “In Eindhoven zijn de laatste jaren veel relatief dure woningen in de verkoop gegaan en dure woningen zijn harder in prijs gedaald dan goedkope woningen. Ook koopconstructies zoals Koopgarant of Slimmer Kopen spelen de stad nu parten. “Eindhovense corporaties verkochten veel bestaande woningvoorraad. Vaak tegen kortingen die oplopen tot zo’n 50 procent.”

Lees meer over de Atlas voor Gemeenten

Reageer op dit artikel