nieuws

‘NHG voortaan vooral voor starters’

woningbouw Premium

‘NHG voortaan vooral voor starters’

De Nationale Hypotheekgarantie (NHG) gaat op de schop. De komende drie jaar wordt de regeling zodanig aangepast, dat vooral starters er gebruik van kunnen maken.

Dat staat in plannen van de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW), die de NHG regelt, meldt Het Financieele Dagblad. Op dit moment worden 70 procent van de nieuwe hypotheken tot 3,5 ton met behulp van de staatsgarantie verstrekt.

Dat moet anders, vindt de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen. De regeling moet vooral toegankelijk worden voor wie het oorspronkelijk bedoeld was: Mensen met een laag inkomen die de financiering van een huis niet rond krijgen. Het voorstel van WEW komt mede tot stand onder druk van de Nederlandsche Bank (DNB) en het ministerie van Financiën. De Tweede Kamer en het kabinet buigen zich binnenkort over het plan.

Reageer op dit artikel