nieuws

Meer woonbedrijven Vestia in etalage

woningbouw Premium

Meer woonbedrijven Vestia in etalage

Vestia gaat mogelijk meer dan twee van haar vijftien woonbedrijven van de hand doen. Dat zegt woordvoerder Ronald Florisson van de noodlijdende corporatie.

“Voor twee woonbedrijven zijn er gegadigden, maar dat betekent niet dat het daarbij hoeft te blijven.” Vestia heeft vijftien woonbedrijven die zelfstandig de woningmarkt bedienen. De corporatie wil zo snel mogelijk financieel weer op eigen benen staan. Maar dat hoeft volgens de woordvoerder niet op stel en sprong. “Het verkopen van projecten of woonbedrijven is niet iets dat je even op een middag doet. Zoiets heeft tijd nodig. Ik verwacht dat het nog maanden duurt.”

Volgens Florisson worden er desondanks bij het financieel gezond maken van Vestia “flinke stappen” gemaakt. Zo zijn er deze week duizend bestaande woningen te koop gezet.

Reageer op dit artikel