nieuws

‘Cellenbeton 
verlaagt de 
energievraag’

woningbouw

De energievraag van bestaande en nieuwe gebouwen moet omlaag. Daarbij kan cellenbeton een grote rol spelen. Dat stelt Xella Nederland in zijn brochure over snel energiezuinige woningen bouwen met het Ytong Cascosysteem.

“De klimaatverandering moet stoppen. De bouwregelgeving gaat op de schop, de eisen aan de energieprestatie worden scherper. Dat vraagt om actie”, aldus Xella. Snel bouwen is belangrijk, met voldoende thermische isolatie, maar ook met aandacht voor ventilatie, vocht en accumulatie van warmte. Volgens Xella voldoet het Ytong Cascosysteem aan al die voorwaarden. Het zijn prefab elementen voor buitenmuren, binnenwanden en vloeren. Bouwen met dit systeem zou makkelijk en voordelig zijn. De cascobouw kan eventueel worden uitgevoerd door de Xella bouwservice, zodat de aannemer zich kan richten op het gevelmetselwerk en de afbouw. In Rijssen zijn vier energiezuinige woningen met een epc van 0,4 gebouwd. In Ulft wordt zelfs een wijk energieneutraal gebouwd. Het Ytong Cascosysteem bestaat uit panelen, lateien, vloerelementen, dakelementen, separatiepanelen en blokken van cellenbeton. Alles wordt ‘just in time’ op de bouwplaats afgeleverd.

Reageer op dit artikel