nieuws

Bergruimte nog steeds in knelpunten-top 5 woningen

woningbouw Premium

Bergruimte nog steeds in knelpunten-top 5 woningen

De bergruimte voert nog steeds de knelpunten-top 5 woningen aan. De verwachting is echter dat de problemen op dit onderdeel de komende jaren zullen afnemen.

De reden is dat de bergruimte terug is als eis in het Bouwbesluit. Voorwaarde is wel dat goed wordt nagedacht over de afmeting van de ruimte en of bijvoorbeeld een verkeerd draaiende deur toch verhindert dat er een fiets in kan staan. Want op dit punt komt VACpunt Wonen, die jaarlijks de knelpunten-top 5 maakt, in de praktijk nog zeer onpraktische situaties tegen.

“Voor de oppervlakte van een bergruimte zijn dan wel eisen vastgesteld, maar niet voor de uitvoering. In de praktijk zien we dat de ruimten, zowel binnen als buiten, toch vaak te smal zijn. En als je dan ook nog de deur naar binnen laat draaien, kun je er vaak al geen fiets meer in kwijt”, licht Bart Mulder, adviseur gebruikskwaliteit wonen bij VACpunt Wonen, toe.

Reageer op dit artikel