nieuws

Advies Bouwteam lauw ontvangen

woningbouw Premium

Het conceptadvies van het Bouwteam, dat gisteren uitlekte, krijgt de handen nog niet op elkaar. “Onze leden hebben er morgen niets aan.”

De meeste onderdelen van het advies zijn “gewoon gepraat”, vindt bestuursvoorzitter Cees van Bemmel van aannemer Van Wijnen. “Het instellen van een fonds voor de commerciële huursector, een actieplan herstructurering en vereenvoudiging van de regels voor de aanpak van corporatiewoningen; het zijn allemaal ideeën waar we eerst weer een paar jaar over gaan vergaderen.”

Ook directeur Wim van der Maas van de Aannemersfederatie Nederland (AFNL) is nog weinig enthousiast. “Ja, het is een nuttige inventarisatie van alle ideeën die er zijn om de bouwsector weer op de rit te krijgen. Maar of onze leden er morgen iets aan hebben? Ik denk het niet.” Van der Maas noemt het “onbegrijpelijk” dat in het advies niets staat over de arbeidsmarkt. “Er staat wat er de komende jaren zou moeten gebeuren, maar niet met welke mensen we dat doen.”

Aedes en Uneto-VNI willen nog niet reageren op het conceptadvies. Ook Bouwend Nederland onthoudt zich van een inhoudelijke reactie. De brancheorganisatie zegt wel “voldoende aanknopingspunten” in het concept te zien. BAM en Ballast Nedam waren woensdag niet bereikbaar voor commentaar.

Lees het conceptadvies van het Bouwteam

Reageer op dit artikel