nieuws

Tijdelijke huisvesting in beton

woningbouw

Tijdelijke huisvesting in beton

Modulaire woonunits van beton. Spijkerman lanceert op de Building Holland een nieuw bouwsysteem in dit voor tijdelijke huisvesting ongebruikelijke materiaal.

Volgens de prefab betonbouwers voldoe je daarmee veel gemakkelijker aan de eisen ten aanzien van brandwerendheid en geluidwering. Het systeem combineert volgens commercieel directeur Alex Buitenhuis van Spijkerman de kwaliteit van traditionele bouw met de flexibiliteit van semi-permanente bouw. Volgens hem is het bij uitstek geschikt voor studentenhuisvesting, hotelbouw en appartementenbouw.

Op de Building Holland deze week in de Amsterdamse Rai toont Spijkerman een 3,5 bij 8 meter grote unit die is ontworpen als studentenwoning. De module wordt afgeleverd compleet met natte cel, dakbedekking en gevelbekleding. Er hoeven alleen nog installaties te worden doorgekoppeld en dan is de eenheid volgens Buitenhuis klaar voor gebruik.

Lees meer over Building Holland

Lees morgen het hele artikel in Dagblad Cobouw

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels