nieuws

Nieuwe koers voor Eindhovense wijk

woningbouw Premium

Nieuwe koers voor Eindhovense wijk

De gemeente Eindhoven gaat de plannen voor Waterrijk, een van de woongebieden binnen de nieuwbouwwijk Meerhoven, uiterlijk voor 1 juni herzien omdat er geen zicht is op een snelle voortgang. Op dit moment zijn er nog maar 390 van de 1.400 tot 1.450 geplande woningen gebouwd.

Er moeten in ieder geval minder appartementen komen en meer mogelijkheden voor kleinschalig bouwen. Er waren ruim dertien ontwikkelaars actief in Waterrijk. Ze zouden gezamenlijk een alternatief plan maken, zo was medio vorig jaar afgesproken met de gemeente. Nu ze daar niet in geslaagd zijn, laat het college de marktpartijen weten dat ze geen aanspraak meer kunnen maken op de oude contracten met de gemeente. De wijk Meerhoven is de nieuwste grote stadsuitbreiding van Eindhoven. De wijk is in aanbouw sinds 1997. De eerste huizen van Meerhoven zijn opgeleverd in 1999. Op 1 januari 2011 telde Meerhoven 8.980 bewoners.

Reageer op dit artikel