nieuws

Minder angst voor grotere aankopen

woningbouw Premium

Minder angst voor grotere aankopen

De argwaan onder consumenten om grote aankopen zoals een woning te doen is licht verminderd. Per honderd inwoners vinden 41 burgers de tijd geschikt om grote investeringen te doen.

De aprilpeilingen van het Centraal Bureau voor de Statistiek geven aan dat de stemming onder de consumenten nog steeds slecht is. De thermometer staat op een stand van -32. Toch treedt licht herstel op want rond de jaarwisseling gaf de wijzer -37 aan.

De huidige stemming wordt vooral bedorven door het oordeel over het economische klimaat afgelopen twaalf maanden. Per saldo wordt dat door 67 procent als negatief beoordeeld. Over de komende twaalf maanden zijn de consumenten een stuk optimistischer. Slechts 39 procent kijkt negatief aan tegen de naaste toekomst.

Meer cijfers over het consumentenvertrouwen op de site van het CBS

Reageer op dit artikel