nieuws

Helft architectenbureaus voorziet omzetdaling

woningbouw

Helft architectenbureaus voorziet omzetdaling

De helft van de architectenbureaus verwacht dit jaar een lagere omzet en een kleiner aantal opdrachten, dan in 2011. Ongeveer een vijfde voorziet een stijging.

Dat blijkt uit de halfjaarlijkse conjunctuurmeting van de architectenbranchevereniging BNA. De orderportefeuilles zijn gedaald naar het niveau van 2010. “De werkvoorraad varieert van gemiddeld 3,6 maanden voor bureaus van een tot vijf medewerkers tot 8,9 maanden voor bureaus van veertig medewerkers of meer”, signaleert BNA. “Vorig jaar was dit nog respectievelijk 4,1 en 12,0 maanden.” Vooral de omzet uit nieuwe woningen en kantoren neemt af, terwijl gezondheidszorg en gemengde projecten stabiel blijven.

Lees de conjunctuurmeting van de BNA

Lees morgen het hele artikel in Dagblad Cobouw

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels