nieuws

Woontorens op Plein 1944

woningbouw Premium

Woontorens op Plein 1944

Vanaf de oudbouw aan de oostkant is goed te zien hoe twee Volker Wessels-dochters de vernieuwing van Plein 1944 in Nijmegen vormgeven.

Visser & Smit Bouw uit Papendracht werkt aan de afbouw van de parkeergarage voor 430 auto’s. Daarbovenop bouwt Veluwezoom Verkerk Bouw uit Zevenaar aan woontoren St. Hubertus. In het gebouw met negen woonlagen komen 57 appartementen, waarvan één penthouse. Rechts wordt gewerkt aan St. Joost, een complex van 32 appartementen, een penthouse en vijftien woningen. Aan de zuidkant zal St. Jacob, met 29 appartementen verdeeld over vijf en zeven bouwlagen, verrijzen. Het ontwerp van Plein 1944 is van Soeters Van Eldonk architecten en de stedenbouwkundigen van Buro Lubbers. Opdrachtgevers zijn ING Real Estate Development en gemeente Nijmegen. De werkzaamheden zijn in 2010 gestart en duren tot 2014.

Reageer op dit artikel