nieuws

Rubbergranulaat dempt vloergeluid

woningbouw

Rubbergranulaat dempt vloergeluid

Vilton introduceert een materiaal voor de demping van contactgeluid door vloeren. Het heet Demtec en wordt gemaakt van gerecycled rubbergranulaat.

Een zwevende vloer op Demtec biedt volgens Vilton een uitstekende geluidsisolatie bij een geringe toename van de vloerhoogte (tussen 2 en 17 millimeter). Demtec is bestand tegen inklinken en de akoestische eigenschappen van het materiaal nemen door de jaren heen niet af. Vilton biedt zeven verschillende vloertypen met Demtec. Vilton stelt dat de warmtegeleiding van Demtec beter is dan van minerale producten, zodat de vloeren goed te combineren zijn met vloerverwarming en -koeling. Demtec is bestand tegen water en kan niet rotten. De montage is makkelijk en tijdens de uitvoering mogen de vloeren worden belopen.

Reageer op dit artikel