nieuws

Ede gaat meer goedkoop bouwen

woningbouw Premium

Ede gaat meer goedkoop bouwen

Door de financiële crisis gaat Ede de komende jaren inzetten op de bouw van goedkope woningen. Zo blijkt uit de Woonvisie 2012 die het gemeentebestuur presenteerde.

Van de te bouwen woningvoorraad gaat bijna de helft minder dan twee ton kosten. Na 2014 kunnen de accenten weer wat meer op de segmenten middelduur en duur komen te liggen. De gemeente wil in de kern Ede 375 woningen per jaar bouwen, en in de dorpen er omheen 125.

Ede wil het verlies in grondexploitatie beperken door de grondprijzen voor percelen met sociale huur- of koopwoningen te verhogen. Dat kan omdat de bouwkosten lager zijn geworden, zo stelt de gemeente. Door de plannen in de Woonvisie 2012 heeft Ede een extra verliespost van 4 miljoen euro. Die worden gedekt vanuit de reserves voor grondexploitatie.

Lees de Woonvisie 2012 voor Ede

Reageer op dit artikel