nieuws

‘Verkoop klushuizen aan Poolse arbeidsmigranten’

woningbouw

‘Verkoop klushuizen aan Poolse arbeidsmigranten’

Poolse arbeidsmigranten zijn een aantrekkelijke doelgroep om op grote schaal klushuizen aan te verkopen.

Omdat een groot deel van deze groep werkzaam is in de bouw, lijken zij uitermate geschikt voor dit type woning. Daar komt bij dat migranten uit Polen en andere landen in Midden en Oost-Europa in grote getale aanwezig zijn.

Het rapport gaat uit van enkele honderdduizenden migranten. Zij huren veelal een onderkomen via huisjesmelkers. Dat staat in ‘Klushuizen en Poolse arbeidsmigranten’. Het onderzoek werd in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken uitgevoerd door de Stuurgroep Experimenten Volkshuisvesting (SEV).

Lees het onderzoek ‘Klushuizen en Poolse arbeidsmigranten’

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels