nieuws

Plankgas in de woningbouw

woningbouw

Plankgas in de woningbouw

Henk Jagersma, directeur van Syntrus Achmea Vastgoed, een van de grootste woningbouwopdrachtgevers van Nederland, vindt dat bouwbedrijven hun werk veel meer moeten standaardiseren om de kostprijs te verlagen.

“Woningen worden nog steeds ambachtelijk in elkaar gezet. Alsof je het voor het eerst doet. Een agrarische manier van werken”, meent Jagersma.

Wie had dat zo’n vier jaar geleden gedacht? Bouwondernemingen staan tegenwoordig in de rij bij opdrachtgevers in plaats van andersom. Henk Jagersma zit aan de goede kant van de tafel. “Projectontwikkelaars en bouwbedrijven weten ons tegenwoordig goed te vinden”, stelt de vastgoeddirecteur Syntrus Achmea met een voorzichtig lachje tevreden vast op het hoofdkantoor in Amsterdam.

Reageer op dit artikel