nieuws

Gevangenen gaan woningen bouwen

woningbouw

Gevangenen gaan woningen bouwen

Gevangenen in Suriname zullen binnenkort worden ingezet bij de bouw van huizen voor minder draagkrachtige woningzoekenden. Dit heeft het verantwoordelijke ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting bekendgemaakt.

Suriname telt tienduizenden woningzoekenden. De regering heeft inmiddels wel een aanvang gemaakt met een omvangrijk woningbouwprogramma, maar deze huizen zijn vooral bestemd voor mensen met een middeninkomen. Sociaal zwakkeren dreigen hierdoor buiten de boot te vallen. Door gedetineerden in te zetten, wordt verwacht de bouwkosten en daardoor ook de prijs van de woning te kunnen drukken.

De gevangenen krijgen een verkorte bouwvakkersopleiding en zullen onder toezicht van bewakers aan de slag gaan. Gehoopt wordt dat het mes aan twee kanten snijdt en zij na hun vrijlating met de ervaring die ze hebben opgedaan een baan kunnen vinden, zodat ze op het rechte pad blijven.

Reageer op dit artikel