nieuws

Brussel bereidt richtlijn voor woningventilatie voor

woningbouw

Brussel bereidt richtlijn voor woningventilatie voor

Ventilatiesystemen voor woningen krijgen een energielabel. Net als bij onder meer koelkasten geeft een letter aan hoe efficiënt een installatie energie verbruikt.

Brussel werkt daarvoor aan een richtlijn. Dat wordt de eerste richtlijn voor woningventilatiesystemen. Als de planning wordt gehaald worden de bepalingen vanaf 2014 van kracht. Europese ambtenaren bespreken op 29 februari de voortgang met onder meer de Europese organisaties van ventilatiefabrikanten EVIA en Eurovent.

Voorzitter Rick Bruins van de werkgroep Residential Ventilation van de EVIA zegt ‘gelukkig’ te zijn met de komende richtlijn. Over de invloed van de bepalingen op de praktijk valt volgens hem nog weinig te zeggen. “In de loop van dit jaar worden de voorstellen gepubliceerd; iedereen kan daar nog op schieten.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels