nieuws

Bouwplannen voor ruim duizend huizen in Zutphen

woningbouw

Bouwplannen voor ruim duizend huizen in Zutphen

Ruim duizend woningen, kantoren, bedrijfsruimten en culturele voorzieningen moeten verrijzen in het Noorderhavengebied in Zutphen. Dat blijkt uit het bestemmingsplan Noorderhaven dat de Gelderse gemeente openbaar heeft gemaakt.

In de jaren tot 2030 moeten in het plangebied tussen 1000 en 1138 woningen verrijzen.  Minimaal 160 huizen vallen binnen de sociale sector. Het is de bedoeling dat de bouw volgend jaar begint.  Tussen 2013 en 2019 moeten  dan 560 woningen verrijzen, dat wil zeggen zo’n 80 huizen per jaar.  De resterende bouwplannen staan voor de daarop volgende elf jaar op het programma.  In de plannen wordt rekening gehouden met de recessie, zo staat in het bestemmingplan.  In het document is het gebied opgedeeld in blokken waarbinnen de bouw zal plaatsvinden.   “De marktsituatie zal bepalen in welke fasering de blokken worden uitgegeven”, aldus het plan.  Om in te spelen op veranderingen in de marktomstandigheden is het mogelijk om de plannen voor de verschillende bouwblokken te wijzigen.  Zo kan bijvoorbeeld worden besloten om meer of minder woningen te bouwen.  De bouwplannen komen niet uit de lucht vallen. Al in 2005 gingen stemmen op om bedrijventerrein De Mars gedeeltelijk een woonbestemming te geven.

Bekijk het bestemmingsplan op de site ruimteljkeplannen.nl

Reageer op dit artikel