nieuws

12.000 woningen in Gelderse Vallei

woningbouw Premium

De vijf Gelderse gemeenten in de Regio FoodValley gaan zich inspannen om 12.000 nieuwe woningen te bouwen voor 2020. Ze hebben afspraken gemaakt voor de verdeling van dit aantal. De 12.000 nieuwe woningen komen voort uit afspraken die de regio met de provincie Gelderland heeft gemaakt. De verwachte groei van het aantal huishoudens, op basis […]

De vijf Gelderse gemeenten in de Regio FoodValley gaan zich inspannen om 12.000 nieuwe woningen te bouwen voor 2020. Ze hebben afspraken gemaakt voor de verdeling van dit aantal.

De 12.000 nieuwe woningen komen voort uit afspraken die de regio met de provincie Gelderland heeft gemaakt. De verwachte groei van het aantal huishoudens, op basis van CBS-prognoses, is als richtlijn gebruikt voor de verdeling. In Ede moeten er 5000 woningen bijkomen, in Barneveld 3500, in Nijkerk 2200, in Wageningen 1400 en in Scherpenzeel 500, zo heeft de regio voorgesteld aan de gemeentebesturen.

Regio FoodValley laat een regionale woningmarktstrategie opstellen, waarin komend voorjaar eerst een realistisch beeld van de woningmarkt moet worden gegeven.

Reageer op dit artikel