nieuws

Goede resultaten voor Britse woningbouwers

woningbouw

Goede resultaten voor Britse woningbouwers

De Britse ontwikkelende woningbouwers hebben over een breed front goede resultaten gemeld. Bovendien zijn de bedrijven in het algemeen optimistisch over de ontwikkelingen in het nieuwe jaar.

TaylorWimpey meldt dat de operationele winst over de tweede helft van 2011 80 procent hoger is uitgekomen. Dat is vooral te danken aan een flink verbeterde marge die eerder dan gepland weer boven de 10 procent is gekomen. Het aantal opgeleverde woningen nam met slechts 2 procent toe tot 10.180, terwijl de gemiddelde verkoopprijs nagenoeg gelijk bleef op 224.000 euro. Directeur Peter Redfern denkt dat zijn bedrijf “een goede uitgangspositie heeft voor verdere verbeteringen mits de marktomstandigheden stabiel blijven”.

Reageer op dit artikel