nieuws

Crisiswet uitkomst voor Arnhem

woningbouw

Crisiswet uitkomst voor Arnhem

Een van de ontwikkelingsgebieden die vallen onder de vierde tranche van de Crisis- en herstelwet is het oostelijk centrumgebied in Arnhem.

De komende tien jaar moet een vervuild en verrommeld bedrijventerrein plaatsmaken voor achthonderd woningen. Het is een proces met veel haken en ogen. Volgens manager gebiedsontwikkeling Martijn van Nie van de gemeente Arnhem is het een complex gebied. “Het verandert van bestemming bedrijventerrein naar wonen. Maar een deel van de bedrijven blijf staan.” Dat zou veel gevolgen hebben voor milieu- en geluidsregelgeving.

Juist daar biedt de Crisis- en herstelwet uitkomst. Martijn van Nie: “We krijgen de ruimte om meteen bestemmingsplannen te maken. En we mogen tien jaar over de milieumaatregelen doen. Dat betekent dat we niet hoeven wachten op vergunningen of gedwongen zijn om keuzes te maken.”

Reageer op dit artikel