nieuws

Steun energie besparen huizen

woningbouw

Steun energie besparen huizen

De stichting Spaar het Klimaat steunt met kennis en informatie de grootschalige energiebesparing in de bestaande woningvoorraad.

In het kader van de zogenoemde blok-voor-blokaanpak en de greendeals zijn 15 projecten geselecteerd. Minstens 33.500 woningen en een onbekend aantal kantoren worden in de projecten drastisch energetisch verbeterd. Ze zijn bedoeld om te laten zien dat een grootschalige en ambitieuze aanpak in de bestaande bouw mogelijk is en voordelen biedt. Spaar het Klimaat gaat nu de initiatiefnemers helpen met informatie over energiebesparende oplossingen die en de woningen verbeteren en meer wooncomfort geven en de energielasten verlagen. Zo wil de stichting ook de kwaliteit van samenwerking in de bouwkolom vebeteren.

Andersom wil de stichting zelf ook leren van de ervaringen. “Wij willen de ervaringen gebruiken om producten en diensten voor deze markt te verbeteren. Als in deze projecten belemmeringen blijken te liggen, dan moeten die worden opgelost”, aldus de voorzitter van de stichting, Dick Tommel.

Reageer op dit artikel