nieuws

Frantzen winnaar Zuiderkerkprijs

woningbouw

Frantzen winnaar Zuiderkerkprijs

Het complex De Keyzer van Frantzen et al architecten aan de Czaar Peterstraat in Amsterdam is uitgeroepen tot het beste woningbouwproject van het afgelopen jaar.

Wethouder Maarten van Poelgeest reikte de Zuiderkerkprijs 2011 gistermiddag uit aan de architect en aan opdrachtgever Woonstichting de Key. Volgens de jury is dit eerste grote project van Frantzen een sympathiek, esthetisch prikkelend en gebruiksvriendelijk ontwerp. Het complex van vier bouwlagen past dankzij zijn zorgvuldige detaillering heel goed in de buurt. “De bezoeker krijgt het gevoel dat het om een getransformeerd bestaand pand gaat in plaats van nieuwbouw,” aldus juryvoorzitter/uitgever Martien de Vletter.

De Zuiderkerkprijs in de vorm van een kunstwerk werd voor de veertiende keer uitgereikt. De prijs voor het beste renovatie-initiatief (Geurt Brinkgreve Bokaal) ging naar De Nieuwe Liefde in Amsterdam West. Amerborgh Nederland herontwikkelde naar ontwerp van Wiel Arets een oud wijnpakhuis aan de Da Costakade tot bezinningscentrum. De Groene Speld, een stimuleringsprijs voor een uitzonderlijk duurzaam project, werd uitgereikt aan De Alliantie voor de renovatie van woningen in de Saenredamstraat in Amsterdam-Zuid.

Lees meer over project De Keyzer op de site van et al architecten

Reageer op dit artikel