nieuws

VKG blijkt Amsterdamse aangelegenheid

woningbouw Premium

VKG blijkt Amsterdamse aangelegenheid

De VKG Architectuurprijzen 2011 blijken een Amsterdamse aangelegenheid.

De Vereniging Kunststof Gevelelementenindustrie (VKG) prees projecten in de categorieën nieuwbouw en renovatie. De nieuwbouwprijs ging naar woonzorgproject De Keyzer van Franzen et al architecten bv in Amsterdam. De jury ziet “een stadsblok met woningen en voorzieningenplint” dat nagelnieuw is en tegelijk het monumentale karakter van de straat in stand houdt.

De Renovatieprijs ging naar KAW architecten en adviseurs voor het vierhonderd woningen tellende project Renovatiecomplex 40 in Amsterdam. Portiekflats uit de jaren vijftig kregen de oorspronkelijke architectonische kwaliteit terug.

Lees meer over de VKG Architectuurprijs

Reageer op dit artikel