nieuws

‘Verticale stad’ krijgt eerste gevelelementen

woningbouw

Op de Wilhelminapier aan de Nieuwe Maas in Rotterdam is het plaatsen van de eerste gevelelementen begonnen voor torencomplex De Rotterdam.

Op de Wilhelminapier aan de Nieuwe Maas in Rotterdam is het plaatsen van de eerste gevelelementen begonnen voor torencomplex De Rotterdam. Dit project wordt gebouwd door Züblin Nederland (onderdeel van de Europese Strabag-groep) in opdracht van De Rotterdam CV, een combinatie van ontwikkelaar OVG en MAB Bouwfonds.

De Rotterdam bestaat uit drie geschakelde torens van elk 149 meter hoog. Samen hebben ze een oppervlakte van 162.000 vierkante meter. Het ontwerp van OMA-architect Rem Koolhaas stond eerder bekend als Vertical City, een verwijzing naar de toekomstige functie als verticale stad waarin ongeveer 4000 mensen wonen, werken, winkelen en recreëren.

In het gebouw worden 220 appartementen, 280 hotelkamers, diverse winkels en kantoren en een ondergrondse garage voor 700 auto’s ondergebracht. Het complex krijgt een duurzame energievoorziening in de vorm van stadsverwarming en een met bio-olie gestookte warmtekrachtkoppeling. Hoogrendementsverlichting en daglichtschakeling zorgen voor een laag stroomverbruik.

De Rotterdam wordt eind 2013 opgeleverd.

Reageer op dit artikel