nieuws

In het zonnetje

woningbouw Premium

ArnhemIn een aangenaam najaarszonnetje zorgt een medewerker van BAM Woningbouw voor een waterdichte aansluiting tussen de liftschacht en de voorgevel van een nieuw appartementencomplex op het Enkaterrein in Ede. Op het voormalige fabrieksterrein werkt BAM Woningbouw naar het stedenbouwkundig plan van AWG Architecten uit Antwerpen aan de realisatie van 81 woningen in de eerste fase […]

ArnhemIn een aangenaam najaarszonnetje zorgt een medewerker van BAM Woningbouw voor een waterdichte aansluiting tussen de liftschacht en de voorgevel van een nieuw appartementencomplex op het Enkaterrein in Ede.

Op het voormalige fabrieksterrein werkt BAM Woningbouw naar het stedenbouwkundig plan van AWG Architecten uit Antwerpen aan de realisatie van 81 woningen in de eerste fase van deelplan De Smederij. De eerste woningen worden eind dit jaar opgeleverd.

De komende tien jaar verrijzen er zo’n 1400 nieuwe huizen op het Enkaterrein dat grenst aan de uitgestrekte bossen van de Veluwe. De herontwikkeling van de locatie, met een omvang van 42 hectare, is in handen van AM en ASR Vastgoed Ontwikkeling. In 2002 sloot de kunstzijdefabriek, begin jaren twintig van de vorige eeuw gebouwd, haar deuren. Naast nieuwbouw blijft op het terrein een deel van de fabriekspanden die zijn aangewezen als rijksmonument, gehandhaafd. Dat zijn onder meer het karakteristieke poortgebouw, de westvleugel, het kantinegebouw en twee grote schoorstenen.

Foto: APA/Sjef Prins; tekst: Alice van Schuppen

Reageer op dit artikel