nieuws

Award moet bouw goedkoop energiezuinig huis stimuleren

woningbouw

Award moet bouw goedkoop energiezuinig huis stimuleren

PvdA en D66 willen dat minister Donner (wonen) een prijs in het leven roept voor het beste energiezuinige huis dat met lage bouwkosten kan worden gebouwd.

Wonen wordt te duur en voor velen zelfs onbetaalbaar, vinden de partijen. “Er zijn zeker voorbeelden waaruit blijkt dat het anders kan: energieneutraal, betaalbaar gebouwd, mooi om te zien en passend in de omgeving. Maar het gebeurt nog te weinig”, betoogde Tweede Kamerlid Jacques Monasch (PvdA) gisteren tijdens een debat over het volkshuisvestingsbeleid van minister Donner. Een prijs voor het meest energiezuinige huis zou innovaties stimuleren, verwachten D66 en de PvdA. Zij stellen voor om hier 100.000 euro aan prijzengeld voor uit te trekken.

Reageer op dit artikel