nieuws

Parkeren onder Plein 1944

woningbouw Premium

Parkeren onder Plein 1944

Met de uitvoering van de parkeergarage komt de bouwput op Plein 1944 in het centrum van Nijmegen langzaam weer op pleinniveau.

Uitvoerder Visser & Smit Bouw uit Papendrecht heeft de eerste parkeerlaag aangelegd en is nu bezig met het leggen van kanaalplaten en het vullen van de tweede vloer met betonmengsel. De parkeergarage krijgt drie lagen en biedt straks ruimte aan ongeveer 500 auto’s en 1200 fietsen.

Volker Wesselsdochters Visser & Smit Bouw (parkeergarage) en De Veluwezoom Didam (woningen en appartementen) voeren samen de verbouwing van Plein 1944 uit, naar een ontwerp van Soeters Van Eldonk Architecten en stedelijk ontwerpbureau Buro Lubbers. Op het plein worden 11.600 vierkante meter winkelruimte, 116 appartementen en vijftien woningen gebouwd.

Hardickx Bouwmanagement uit Oldenzaal doet de directievoering. Opdrachtgevers zijn ING Real Estate Development en gemeente Nijmegen. De werkzaamheden, met een aanneemsom van ongeveer 46,5 miljoen euro, zijn in 2010 begonnen en duren tot 2013.

Reageer op dit artikel