nieuws

Hak- en breekwerk verleden tijd met Rubix

woningbouw Premium

Hak- en breekwerk verleden tijd met Rubix

Om het verschil tussen vraag en aanbod op de woningmarkt terug te brengen, is het woon- en gebouwconcept Rubix bedacht. Daarmee kunnen woningen snel van type gebruiker veranderen.

Dankzij een innovatieve, flexibele en constructie kunnen starters, gezinnen, ouderen en woon-werkers woon- en werkruimte uitwisselen. Dit kan op verticaal, horizontaal en diagonaal niveau, zonder hak- en breekwerk. Het wordt mogelijk gemaakt door een slimme positionering van de kern met verkeerszones rondom een trappenhuis waarvan de wanden deels zijn uitgevoerd als demontabele, niet-dragende woningscheidende wand. Het doorbreken van muren is dus niet meer aan de orde.

Doel van dit concept van 4D Architecten is verschillende typen bewoners en woningen in één woonblok te huisvesten.

Reageer op dit artikel