nieuws

Woningprijzen Amsterdam blijven stijgen

woningbouw

Woningprijzen Amsterdam blijven stijgen

De prijzen van bestaande woningen zitten in Amsterdam al twee jaar in de lift. De stijging wijkt af van het landelijke beeld.

De toename van de prijzen volgt op het voor de Amsterdamse woningmarkt dramatische 2009. In de zomer van dat jaar gingen de woningen plotseling voor 10 procent minder geld van de hand. De prijsdaling werd destijds in de grote steden alleen nog overtroffen door Ede. In de Gelderse stad bedroeg het verval 14,7 procent. Waar Amsterdam afgelopen twee jaar cumulatief gezien weer 3,2 procent opkrabbelde, gingen de prijzen in Ede nog 5,5 procent verder onderuit. In veel plaatsen is het prijsniveau teruggevallen op vrijwel het niveau van 2005. Amsterdam en Utrecht zijn met 20 indexpunten boven het niveau van zes jaar geleden het beste af. In plaatsen als Ede, Almere en Tilburg wordt het niveau van 2005 (net) niet meer gehaald

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels