nieuws

Rutte onderzoekt mogelijkheden startersmarkt

woningbouw Premium

Rutte onderzoekt mogelijkheden startersmarkt

Het kabinet onderzoekt hoe het aanbod van starterswoningen kan worden verruimd. Dat schrijft minister-president Rutte in antwoord op een vraag van Van Haersma Buma, partijleider van het CDA.

Rutte verwacht de eerste resultaten eind van dit jaar. De CDA’er hield gisteren tijdens de eerste dag van de Algemene Politieke Beschouwingen een vurig pleidooi voor het verwelkomen van pensioenfondsen en andere beleggers op de woningmarkt. Hij vindt het onbegrijpelijk dat zij wel investeren in “spookbeleggingen” in Verwegisstan, terwijl ze in Nederland de hand veelal op de knip houden.

Rutte ziet ook kansen, maar legt de bal vooral bij de institutionele beleggers. “Vanzelfsprekend is het aan pensioenfondsen zelf om te besluiten of en onder welke voorwaarden ze dit als een interessante belegging zien.” Nader onderzoek ziet hij wel zitten. “Het kabinet is bereid samen met woningcoporaties, beleggers en hun belangenorganisaties constructief te kijken naar de mogelijkheden om op die manier het aanbod voor bijvoorbeeld starters te vergroten, met inachtneming van ieders verantwoordelijkheden en belangen.”

Reageer op dit artikel