nieuws

Minder leegstand in Parkstad

woningbouw Premium

Minder leegstand in Parkstad

De leegstand van woningen in Parkstad Limburg, de voormalige oostelijke mijnstreek, is voor het derde achtereenvolgende jaar gedaald.

Eind 2010 stond 4 procent van de woningen in de regio leeg. Een jaar eerder was dat 4,4 procent en eind 2007 ging het nog om bijna 5 procent van de woningen. Dit blijkt uit voorlopige cijfers van de Monitor Leegstand Parkstad Limburg 2010.Parkstad is de grootste krimpregio van Nederland. De daling volgt uit de samenwerking tussen corporaties, gemeenten en stadsregio, die in 2009 per stadsdeel concrete afspraken hebben gemaakt over de herstructurering. Die afspraken voorkwamen dat nieuwe bouwplannen “elkaar kannibaliseerden”, aldus een woordvoerder van Parkstad. Per saldo worden 1500 woningen gesloopt.

Bekijk hier de leegstandsmonitor

Reageer op dit artikel