nieuws

Woningverkopen trekken licht aan

woningbouw Premium

Het Kadaster turfde in juli dit jaar een stijging van de woningverkopen ten opzichte van juni. Maar ten opzichte van juli vorig jaar lag het aantal transacties nog flink lager.

De door makelaars gesignaleerde aantrekkende activiteit op de woningmarkt komt ook naar voren uit de woningmarktcijfers van het kadaster over het aantal daadwerkelijk verkochte woningen. Dat lag in juli 9,3 procent hoger dan in juni. Ten opzichte van juli vorig jaar was sprake van een daling met 14,8 procent. De opleving van de vraag is dus betrekkelijk. Deze vertegenwoordigt een paar eerste stappen op de weg uit het dal waarin de markt terecht was gekomen.

Nadat in juni ruim 9500 woningen van eigenaar wisselden, nam het aantal bij het Kadaster geregistreerde woningen in juli bijna 10.500 verkochte woningen. In juli vorig jaar waren dat er een kleine 2000 meer. De cijfers over de prijsontwikkeling in juli zijn volgende week beschikbaar. Tot en met juni dit jaar was de trend dat de prijzen omlaag gingen.

Reageer op dit artikel