nieuws

‘Nieuwe verbouwregels levensgevaarlijk’

woningbouw Premium

‘Nieuwe verbouwregels levensgevaarlijk’
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De nieuwe verbouwregels van minister Donner kunnen leiden tot levensgevaarlijke, muffe en krappe appartementjes. Dat voorspelt Hendrik-Jan Doevendans, brandveiligheidsdeskundige bij ingenieursbureau DGMR.

Hij roept de minister met klem op af te zien van zijn plan. Doevendans ziet het al gebeuren dat talloze oude woongebouwen, ziekenhuizen, gevangenissen en bejaardenhuizen worden verbouwd zonder dat de kwaliteit verbetert.

Zijn zorgen worden gevoed door de “veel te soepele” verbouwregels die Woonminister Donner voor het reces lanceerde. “Vanaf begin volgend jaar hoeft een verbouwd gebouw in veel gevallen nog slechts te voldoen aan oude en achterhaalde regels”, aldus de ingenieur.

Reageer op dit artikel