nieuws

Nederlanders helpen huizen ontwerpen in China

woningbouw

Nederlanders helpen huizen ontwerpen in China

Nederlandse architecten gaan samen met Chinese collega’s goedkope woningen in de buurt van Peking ontwerpen. Dat doen ze in het kader van een samenwerkingsovereenkomst die het Nederlands Architectuurinstituut (NAi) maandag sloot met de Chinese projectontwikkelaar Vanke.

NAi en Vanke ondertekenden de overeenkomst in Peking in aanwezigheid van staatssecretaris Halbe Zijlstra (onderwijs, cultuur en wetenschap). De partijen werken al sinds juni 2010 samen. In de toekomst gaan de Nederlanders en Chinezen ook samenwerken op het gebied van ouderenhuisvesting, aldus een NAi-woordvoerder. “In China zijn nog weinig bejaardentehuizen.”

Zijlstra noemt de overeenkomst een kans. “Nederlandse architecten behoren tot de wereldtop, maar hebben het in ons land op dit moment als gevolg van de crisis niet makkelijk. Mede dankzij het NAi kunnen zij nu hier in China hun creativiteit kwijt. Een schoolvoorbeeld van hoe je van een probleem een kans kunt maken”, vindt hij.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels