nieuws

Corporatie kampt met erfenissen uit verleden

woningbouw

Corporatie kampt met erfenissen uit verleden

Vanwege financiële zorgen begint woningcorporatie Rochdale de komende jaren zo min mogelijk nieuwbouwprojecten.

Dat blijkt uit het jaarverslag van de Amsterdamse woningcorporatie. In 2010 leed zij een verlies van 27 miljoen euro, veroorzaakt door een afwaardering van 12 miljoen euro op grond- en ontwikkelposities en een voorziening van 19 miljoen voor verwachte afwaarderingen. De corporatie heeft een grote voorraad onverkochte woningen. Eind 2010 was Rochdale in bezit van 355 (bijna) opgeleverde, onverkochte en onverhuurde nieuwbouwwoningen. Het zijn grotendeels projecten waarvan de bouw nog voor de crisis is begonnen.

De woningstichting kampt naar eigen zeggen met “minder verstandige aankoopbeslissingen uit het verleden”, zoals het voormalige Elsevier-gebouw, de jachthaven bij De Nieuwe Meer en kantorencomplex Frankemaheerd.

Lees hier het hele artikel

Reageer op dit artikel