nieuws

‘Hoge prijs nieuwbouwwoning veroorzaakt door faalkosten’

woningbouw Premium

Niet de wirwar van bouwregels, maar faalkosten zijn de oorzaak van de hoge prijs van een nieuwbouwwoning.

Dat zegt minister Donner (wonen) in een brief aan de Tweede Kamer. Met deze opmerking pareert de minister vragen van VVD-Kamerleden Betty de Boer en Erik Ziengs. Het duo vroeg zich af of de vele bouwregels leiden tot duurdere woningen.

Volgens Donner is dat niet het geval. Hij meent dat “één van de grootste, onnodige kostenposten van de bouw gevormd wordt door de faalkosten, welke ontstaan omdat men zich niet houdt aan de regelgeving, bestekken of afspraken”. Ondanks deze conclusie laat hij een analyse maken van de effecten van verschillende bouwregels op de prijs van nieuwbouwwoningen.

Lees hier het hele artikel!

Reageer op dit artikel