nieuws

Nog geen grootschalig onderzoek naar galerijflats

woningbouw

Minister Donner (wonen) start vooralsnog geen grootschalig onderzoek naar galerijflats uit de jaren 60. Ook de Vereniging Bouw- en Woningtoezicht Nederland (VBTWN) onderneemt weinig actie.

“Wij kunnen niet controleren wat wij niet zien. Dat is veel te duur”, aldus directeur Wico Ankersmit van de VBTWN. Verschillende wetenschappers zijn in rep en roer na het galerij-incident in Leeuwarden maandag. Zij waarschuwen voor herhaling en pleiten voor een landelijk onderzoek. Toezichthouders voelen zich echter niet geroepen om mogelijk gevaarlijke galerijflats te inspecteren.

Minister Donner, de VROM-inspectie, maar ook de VBWTN willen eerst weten waar corporatie Woon Friesland mee komt. Die leidt het bouwkundig onderzoek naar de Antillenflat. “Het eerstelijnstoezicht ligt bij de gemeente”, verklaart een woordvoerder van minister Donner. “Blijkt uit het onderzoek dat het probleem zich ook elders kan afspelen, dan kan de minister een rol spelen. Bijvoorbeeld door de VROM-inspectie in te schakelen”, vult hij aan.

Lees hier het hele artikel!

En verder: instorting Antillenflat geen incident

Opinie: waar moeten we het zoeken?

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels