nieuws

Kamer stemt tegen verlenging lage btw

woningbouw Premium

De tijdelijke btw-verlaging voor verbouwen of renoveren van woningen krijgt definitief geen vervolg. De Tweede Kamer heeft een motie voor verlenging van de maatregel weggestemd. Bouwend Nederland is teleurgesteld over het besluit. Voorzitter Elco Brinkman geeft de moed echter niet op. “Dit kabinet voerde al veel positieve maatregelen door voor ondernemers, dus er is nog […]

De tijdelijke btw-verlaging voor verbouwen of renoveren van woningen krijgt definitief geen vervolg. De Tweede Kamer heeft een motie voor verlenging van de maatregel weggestemd.

Bouwend Nederland is teleurgesteld over het besluit. Voorzitter Elco Brinkman geeft de moed echter niet op. “Dit kabinet voerde al veel positieve maatregelen door voor ondernemers, dus er is nog hoop dat het kabinet zelf de maatregel voortzet.” Volgens de brancheorganisatie staan oppositiepartijen ChristenUnie, SGP en PvdA nog wel positief tegenover een verlenging van de maatregel.

De lage btw-tarief ging oktober 2010 in en loopt tot juli dit jaar.

Reageer op dit artikel