nieuws

‘Isoleren belangrijker dan installeren’

woningbouw

‘Isoleren belangrijker dan installeren’

Wonen Limburg gaat voortaan bouwen volgens een volledig nieuw concept. Voor de woningcorporatie geldt sinds dit jaar de standaard dat isoleren belangrijker is dan installaties aanbrengen.

Met het concept MIMI (meer isoleren, minder installeren) wil Wonen Limburg de markt overtuigen. Wonen Limburg is de eerste corporatie in Europa die deze doelstelling in haar beleid heeft verankerd. De corporatie heeft in Limburg 24.000 woningen. Jaarlijks bouwt Wonen Limburg ongeveer 350 nieuwe woningen. Die zullen voortaan aan strenge eisen op het gebied van isolatie voldoen. Uitgangspunt is tweemaal de Nederlandse norm op het gebied van woningisolatie.

De corporatie heeft in Eygelshoven, gemeente Kerkrade, zes patiowoningen gebouwd in een pilotproject. Doel van dat project is aan te tonen dat met isolatie meer energie is te besparen dan door het accent te leggen op het aanbrengen van allerlei installaties zoals zonnecollectoren.

Lees hier het hele artikel! 

Reageer op dit artikel