nieuws

Herbestemming Nedinsco-complex na jaren van rekenen zo goed als zeker

woningbouw

Herbestemming Nedinsco-complex na jaren van rekenen zo goed als zeker

Na jaren van onderzoek en rekenwerk is de herbestemming van het industrieel complex Nedinsco nu vrijwel zeker. De gemeente Venlo en corporatie Woonwenz hebben een akkoord gesloten over het behoud van het gehele complex.

“Nu biedt het complex nog een trieste aanblik, maar straks gaat Nedinsco een prominente plek innemen in het gebied Maaswaard. De laatste stap die we nu moeten nemen is de aanbesteding. We verwachten eind juni officieel de vlag te kunnen uithangen”, zegt directeur-bestuurder Frank van Engelen van Woonwenz.

Behalve het rijksmonumentale deel van het complex worden nu ook de latere aanbouwen Bau I en Bau II gespaard. Daarom heeft Woonwenz besloten om 27 startershuurwoningen te bouwen in plaats van de eerder geplande 20. De totale benedenverdieping wordt gehuurd door de gemeente voor de huisvesting van een deel van de gemeentelijke organisatie. Binnenkort tekent de omroep Venlo het contract voor de huur van 700 vierkante meter in de monumentale machinehal en een deel van de derde verdieping.

De totale investering voor de restauratie wordt geschat op 18 miljoen euro. Woonwenz zal hiervan maximaal 7,75 miljoen voor zijn rekening nemen. Hoe hoog het onrendabele bedrag wordt, hangt mede af van de huurinkomsten.

Reageer op dit artikel