nieuws

Constructie Antillenflat vertoont onvoorspelbaar gedrag

woningbouw Premium

Constructie Antillenflat vertoont onvoorspelbaar gedrag

Het flatgebouw aan de Antillenweg in Leeuwarden is voorlopig onbewoonbaar. De constructie vertoont onvoorspelbaar gedrag – er kan nog een deel van een galerij instorten.

Dat maakte de burgemeester van Leeuwarden Ferd Crone bekend op een bijeenkomst in het WTC-hotel in Leeuwarden. “De Vereniging van Eigenaren heeft onderzoek laten doen door ingenieursbureau Econstruct”, aldus Frans Verhoeven, voorzitter van de VVE Antillenflat. “De voorlopige conclusie is dat het onveilig is op, onder en bij de galerijen.” Het terrein rond het gebouw is met hekken afgeschermd en wordt permanent bewaakt.

Aan de kant van de balkons, die overigens op dezelfde wijze als de galerijen zijn doorgestort vanuit de vloeren, zijn enkele ruiten ingeslagen om de ramen te kunnen openen. Langs die weg mochten de bewoners hun belangrijkste spullen pakken. “De Antillenflat is niet opgegeven, maar het onderzoek zal enkele maanden duren”, aldus de burgemeester. “Voor alle bewoners is tijdelijk een andere woning beschikbaar”, zei Frans Kooiker, directeur van corporatie WoonFriesland.

Lees hier meer over de Antillenflat!

En verder: Commentaar / Galerijflat

Reageer op dit artikel