nieuws

Succesvol verkoopconcept nu ook voor niet-corporaties

woningbouw

Ontwikkelaars verwachten meer woningen te bouwen nu het ministerie van Financiën de terugkoopregeling, zoals Koopgarant, sinds deze week ook voor niet-corporaties toestaat.

Projectontwikkelaars mogen volgens de nieuwe regeling woningen tot een prijs van 240.000 euro (inclusief korting) met een korting verkopen. De ontwikkelaar blijft voor het kortingspercentage eigenaar van de woning. Als de koper de woning later verkoopt, wordt de winst/het verlies naar rato verdeeld over koper en ontwikkelaar. De ontwikkelaar verplicht zich de woning terug te kopen.

Woningcorporaties zijn als sinds 2004 succesvol met terugkoopwoningen. Het succesvolste verkoopconcept is Koopgarant: zo’n 160 corporaties hebben gezamenlijk 20.000 Koopgarant-woningen verkocht. Daarbij gaat het vooral om bestaande woningen. In 2010 werden 2500 nieuwbouwwoningen met Koopgarant verkocht.

Lees hier het hele artikel over de terugkoopregeling!

Reageer op dit artikel