nieuws

Eerst bouwen, dan verkopen

woningbouw

Eerst bouwen, dan verkopen

Terwijl veel ontwikkelaars eerst huizen verkopen en dan gaan bouwen, heeft Woonbedrijf in Strijp-S gekozen voor het omgekeerde. De bouw van de eerste 198 woningen op het voormalige Philips-terrein van de woningcorporatie is een flink eind gaande, de verkoop is onlangs gestart.

“We hebben heel bewust dat risico genomen, omdat we in het gebied geloven”, zegt directeur Ingrid de Boer van Woonbedrijf. “Daarom hebben we gezegd: we moeten gewoon beginnen tegen de economische ontwikkeling in. We voelen ons ook verantwoordelijk voor de regio, niet alleen als het gaat om huisvesting, maar ook wat betreft werkgelegenheid. Het is een behoorlijke impuls voor de regio.”

De Boer noemt Strijp-S een uniek gebied in Nederland, dat zich door de ligging bij het centrum en door de differentiatie aan functies die er moet ontstaan, onderscheidt van andere voormalige industrieterreinen die worden omgevormd tot woonwerkgebied. Veel inwoners van Eindhoven associëren Strijp-S nog steeds met ‘de verboden stad’ van 27 hectare die het Philips-terrein vroeger was. Het is ook nog maar een paar jaar geleden dat zelfs ontwikkelaars alleen met een pasje hun plangebied konden bezoeken, terwijl Philips al was vertrokken.

Lees hier meer over de bouw en de verkoop van de woningen in de ‘verboden stad’ Strijp-S!

Reageer op dit artikel