nieuws

Verticale stad vordert gestaag

woningbouw

Verticale stad vordert gestaag

Medewerkers van hoofdaannemer Züblin Nederland zijn bezig met de voorbereiding van het storten van de eerste bovengrondse kolom van de woontoren van De Rotterdam.

De twee ondergrondse parkeerlagen zijn inmiddels gereed. De Rotterdam, 149 meter hoog, moet straks een gezichtsbepalend gebouw worden op de Wilhelminapier, vlak naast de Erasmusbrug, de cruiseterminal en een aantal hoge appartementengebouwen. De ‘verticale stad’, is ontworpen door OMA-architect Rem Koolhaas, en wordt ontwikkeld door MAB Development en OVG Projectontwikkeling.

Het multifunctionele gebouw zal bestaan uit drie verspringende torens op een plint, met ruimte voor een hotel, appartementen, kantoren, winkels, parkeren en cultuur. Met een op bio-olie gestookte warmtekrachtkoppeling en een koelsysteem dat gebruiktmaakt van het Maaswater moet het bovendien een duurzaam gebouw worden. Voor de installaties is Roodenburg Installatiebedrijf gecontracteerd. De bouw begon eind 2009. Vorig jaar werden de 1100 palen voor het complex geslagen. De Rotterdam moet in de tweede helft van 2013 wordt opgeleverd.

Reageer op dit artikel